ABANS I ARA

I l'Arxiu de la Memòria Històrica de Roda de Ter

Les escoles de la República

DESCOBREIX

OCELLS

Fotografies, informació i cants

Quins ocells podràs veure en aquest punt?

DESCOBREIX

#striped-custom-650c0c811c4ca h3:after {background-color:#000000!important;}#striped-custom-650c0c811c4ca h3:after {border-color:#000000!important;}#striped-custom-650c0c811c4ca h3:before {border-color:#000000!important;}

ABANS I ARA

I l'Arxiu de la Memòria Històrica de Roda de Ter

Les escoles de la República

Amb la segona República es van construir les Escoles. L’any 1930 es van comprar els terrenys; l’any 1931 ja s’esplanaven i durant el mes d’agost es començaven els fonaments. Per la Festa Major de 1935 es van inaugurar les Escoles, malgrat que encara faltaven alguns detalls que es van anar enllestint l’any següent.

L’edifici tal i com es pot veure actualment ha experimentat diferents ampliacions, la darrera es va inaugurar el 7 de maig de 2010.

Abans

Ara

#striped-custom-650c0c8120c27 h3:after {background-color:#000000!important;}#striped-custom-650c0c8120c27 h3:after {border-color:#000000!important;}#striped-custom-650c0c8120c27 h3:before {border-color:#000000!important;}

OCELLS

Fotografies, informació i cants

Mallerenga carbonera (Parus major)

La mallerenga carbonera és un ocell forestal, però que a Roda el podem observar a les zones arbrades dels voltants del nucli urbà, o als parcs i jardins, sempre que tinguin arbres.

És un ocell molt bonic i molt acolorit. Té la panxa groga, amb una ratlla negra al mig, el cap negre amb les galtes blanques i el dors d’uns tons més apagats. El seu cant també és molt fàcil d’identificar.

Es pot observar durant tot l’any, movent-se àgilment per les branques dels arbres, sovint adoptant postures ben difícils. És un ocell força confiat, que a l’hivern es pot atraure fàcilment als jardins particulars si li oferim menjar.

Fa els nius en forats de parets o d’arbres, i s’alimenta sobretot d’insectes arborícoles i de llurs larves. A l’hivern també aprofita llavors i granes de mida petita.

Escolteu el seu cant al següent reproductor

Cadernera (Carduelis carduelis)

La cadernera és un ocell petit i molt bonic. Té la part superior del cap i la nuca de color negre, les galtes blanques i la cara vermella. La panxa és molt clara i les ales són negres amb una franja groga molt vistosa. La cua és negra amb taquetes blanques.

Li agraden les zones obertes amb arbustos i cards, i també necessita la presència d’arbres. Per això és molt habitual als parcs i jardins, tot i que es pot observar en ambients molt diversos.

Es pot observar durant tot l’any. A l’hivern és habitual veure-la formant grups de diversos individus, anant d’arbre en arbre cercant menjar.

Fa els nius als arbres i s’alimenta de llavors i granes petites. És molt hàbil buscant menjar per les branques més fines i per les tiges més vincladisses.

Escolteu el seu cant al següent reproductor